MKP Klubben

Små runde hvide bobler. Aflange grønne ovaler. Store rundhjørnede brune firkanter. Alle med det fælles, at de er campingvogne af fabrikatet MKP. MKP vogne møder man overalt i Danmark, hvis man kikker efter, for der kører stadig over ca. 1000 stk. på de danske veje.

MKP Caravan Club International er en klub for indehavere af MKP campingvogne (men alle der har interesse i MKP kan optages som medlemmer). Klubben har medlemmer i Danmark, Tyskland, Holland, Sverige, Norge og Findland. Klubben tæller i dag ca. 250 medlemmer  inkl. udelandske medlemmer

MKP LogoMKP klubbens medlemmer har mulighed for at mødes flere gange om året, idet der arrangeres et påsketræf, og man arrangerer weekend camping (ca. 8 gange om året), hvor MKP-folk kan mødes uden noget egentligt program. At deltage i et MKP Træf er noget helt enestående. Her er store og små, hvide, gule, beige og grønne vogne. Nogle er meget flot vedligeholdt, andre knap så flotte, men de kommer og det er det vigtigste. Siden, der blev taget initiativ til at danne MKP Caravan Club International i 1984.

MKP-Kuréren er klubbens blad, som udkommer 4 gange om året. Det udgives nu på dansk, men stadig med artikler og informationer fra de øvrige medlemslande. Bladet indeholder informationer om MKP vogne, gamle artikler, tips omkring reparation af MKP vognene samt naturligvis informationer, som kan have medlemmernes interesse. Netop reparationer og vedligeholdelse af vognene er en af de ting klubben arbejder en del med, da vognene ikke laves længere, er der tit brug for assistance for at finde de rigtige reservedele og lignende.

MKP campingvogne er produceret i Kolding frem til 1988, hvor produktionen stoppede. Mikkel Kristian Pedersen var oprindelig karetmager og han fik 3 sønner. Peter som kørte karrosserifabrikken videre, Hans som var inivitativtageren til at starte produktionen af campingvogne og Børge som var en dygtig håndværker der kunne føre Hans Dvinges ideer videre og som sønner af Mikkel Kristian Pedersen blev navnet MKP.

I tidens løb er det blevet til ca. 14.500 vogne, som bærer hans navn. Vognene er naturligvis solgt i Danmark, men er også eksporteret til en lang række andre lande. Vognene blev fremstillet på Kolding Karosserifabrik, der havde sin storhedstid i slutningen af 60´erne og starten af 70´erne. Vognene blev efterhånden alt for dyre at fremstille, årsagen hertil var at alt var håndarbejde. Prisen på en MKP Royal var i 82´ godt og vel 100.000,- kr. og i 88´ kostede den lidt mindre Grandesse op til 148.000,- kr. I dag kan MKP campingvognene erhverves for rimelige penge, og man får rigelig valuta for pengene, når man køber en brugt MKP.

MKP campingvogne er bygget på en galvaniseret undervogn, og opbygget i glasfiber, og ikke i metal som andre campingvogne. Indvendig er de lavet meget forskellige. Hver vogn sin charme. At vognene ikke er ens skyldes, at man kunne bestille dem indrettet som man havde lyst og råd til. Isoleringen i en MKP campingvogn er et kapitel for sig. De har en uovertruffen isolering, som også gør vognen egnet til vinterbrug. Desuden er de fleste udstyret med termoruder. Den runde form gør at vognene ikke er udsat for så stor vindmodstand, dette gør også at vognen ligger perfekt bag ved bilen under kørsel samt at brændstofsforbruget ikke er så stor som på traditionelle firkantede vogne.

Alle der har interesse i MKP kan optages som medlemmer. Det er derfor vores håb, at så mange som muligt, der kører med en MKP-vogn er medlem. For da kan vi rigtig udveksle ide´er og oplevelser omkring vores vogne.

Hvis dette skulle have din interesse, så skal du blot udfylde skemaet under Indmeldelse. Det vil glæde os at byde dig og dine velkommen i vores lille fællesskab.
 


Besøg vores sponsor!