Sommer Træf

SOMMERTRÆF på Flyvesandet Strand Camping,

Uge 29 den 17. til 24 juli 2021

Flyvesandsvej 37, Agernæs . DK-5450 Otterup . +45 64 87 13 20

Flyvesandet 1 Flyvesandet 2

Arrangementet vil blive afholdt udenfor klub-regi. 

Man er selvfølgelig altid velkommen til, at mødes på helt privat initiativ.

Tjek selv seværdigheder mht. restriktionerner.

Pladsen ligger på det nordligste Fyn, og har en smuk beliggenhed i det totalfredede fuglereservat, Agernæs, og stranden som nærmeste nabo.

Fra pladsen er der udgang til den børnevenlige sandstrand og med udsigt til Æbelø. Der er forskellige aktiviteter på pladsen for børn og voksne.

Pladsen betegnes som familievenlig med moderne bygninger, butik, udekøkken og hunde bad. Samt en hundeskov hvor de firbenene også kan nyde ferien.

              

Søndag til Lørdag kan man tage på tur og se nogle seværdigheder – alt efter hvad vejret har indflydelse på.     

Flyvesandet 3

Priser pr døgn:                                  medlem af DCU

Voksne og pensionister      98,-                  69,-

Børn m/bedsteforældre     52,-                  0, -

12 til 17 år                          75,-                52,-

18-25 år                              98,-                69,-               

Arealleje                             72,-                72,-

Hund                                   24,-                  0,-

El                                         30,-                30,-               

Seværdigheder på Nordfyn:

Æbelø: øen på toppen af dyn med den smukke uberørte natur. Hvis du er stille kan du se dådyrene og muflonerne (vilde får), der bor på øen, og måske er heldig til at se de imponerende havørne. Æbelø er et naturreservat, hvor naturen får lov at passe sig selv og blive til urskov. Husk kikkerten. Der boede engang 40 mennesker på øen, og man kan stadig se hovedgården og fyrtårnet samt ruinere af de andre huse. Langs kysten kan ses klinterne med træer der skrider ned i havet pga. det plastiske Æbelø-ler, der gør, at jordlagene glider fra hinanden. Husk at se på tidevandstabellerne og planlæg din tur til Æbelø. Det tager ca. 45 min. At gå gennem vandet. Du kommer til Æbelø ved at gå fra parkeringspladsen på Lindøhoved og gennem vandet ud mod Æbelø Holm og derefter igen ca. 20 min. Gang gennem vand til selve Æbelø.

Jernbanemuseet, Dannebrogsgade 24, 5000 Odense (åbent fra 10-17) tlf. 66136630. Jernbanemuseet har en del aktiviteter for børn som alle er gratis fro 0-4 år, Pris: 5-7 år: kr. 50,- voksen kr. 110,-

Indsamling af billeder, fotografier, bøger og genstande går helt tilbage til 1904. Udstillingen har fokus på drømme og minder, Der er lyde og lugte i udstilling, og du kan komme ind i alle vognene.

Flyvesandet 4 Flyvesandet 5 Flyvesandet 6

Ditlevsdal Bisonfarm med mere end 400 store bisonokser. Tag på ”safari” mellem de imponerende dyr og få mere at vide om deres opførsel og livet. Du kan spise et måltid med det lækre fedtfattige kød på restauranten eller køb bisondelikatesser med hjem fra gårdbutikken. Der åbent torsd. og fred. Fra 10-18 ( gårdbutik 15-18) på tokkerodvej 24, 5462 Morud.

Harritslevgård er et gammelt krongods fra 1231. Det kaldes også ”røverslottet” og i middelalderens tilholdssted for sørøvere, der anbragte jernkroge på slottårnet til lygter, som skulle narre skibene til at tro, at det var et fyrtårn. Og så kunne røverne stige ombord og røve. Dengang gik vandet helt op til slottet. Nu en avlsgård under Gyldensteen Gods. Hovedbygning fra 1606 og omdannet til hotel. Haræslef nævnes tilbage til Kong Valdemar 2. sejr. Der er åbent søndage 13-17  på Assensvej 3, 5400 Bogense, tlf. 64811500.

Flyvesandet 7 Flyvesandet 8

Gyldensteen : en gård oprindeligt kaldt Enggård (år 1400) Hovedbygning fra 1640 og har tilknytning til Harritslevgård. Virksomheden driver skovbrug, jagt udlejning af boliger, landbrug og dyrkning/salg af løg, græskar og æbler. Slottet har ikke besøgende.

         Den gamle købmandsgård           Følg vægternes fodspor i sti systemet omkring hele den gamle by

Flyvesandet 9 Flyvesandet 10 Flyvesandet 11


Bogense by:
har historie som købstad siden 1288 med handelsplads og færge til Jylland. I 1575 brændte byen. Den aktive industri ved gamle havn gjorde at der kom liv i byen og i 1900tallet forbundet med jernbane forbindelse til Odense. Oplev de mange gamle hyggelige byhuse og det velbevarede torv.

Flyvesandet 12

Nærø strand er et marskområde med enge og rørskov. Mod nordøst op mod flyvesandet ligger det fladvandede Agernæs flak, der er yngleområde for fugle. Du kan se store flokke af vadefugle, ænder, svaner, gæs, ryler hjejler, viber m.m. Der er dog adgangsforbud i yngletiden.Den gamle købmandsgård

Har du lyst til at køre længere, er Odense et godt bud på flere seværdigheder. De nævnte seværdigheder er kun forslag og vi taler om hvilke steder vi har lyst til at se i flok eller enkeltvis. Har du været i området før, er du velkommen til at dele dine erfaringer med os andre på træffet.  Alle forslag er velkomne.

Tjek selv ovenstående seværdigheder mht. restriktionerner.

Tilmelding til sommertræffet skal ske senest den 20 juni 2021

til Hanne Mogensen tlf. 51260554 eller på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

(Evt. aflysning af træffet i MKP-regi pga. restriktioner vil blive meddelt på MKP’s hjemmeside)

 

DCU-Camping Ålbæk Strand 2019

Klik på billedet , for at se det stort
 

Besøg vores sponsor!