MKP på film

TV2 interview med MKP på Bøsøre, Medvirkende: HC. Jørgensen {youtube}k7zuyk03pnE{/youtube}

Har du noget film med MKP, som du syntes vi kunne vise her så kontakt os endelig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Og forhåbentligt kommer der mange flere på denne side

Hampen Sø - Vejle Amts Folkeblad

Vejle Amts Folkeblad, Hampen Sø 2009.
sjael-1 XXX og Gitte fra YYY

Klubben for gamle dansk producerede MKP campingvogne fejrer i disse dage 25-års jubilæum på Hampen Sø Camping

HAMPEN: Skulle nogen de seneste dage have bemærket usædvanligt mange gamle små "runde" MKP campingvogne på de østjyske veje, hænger det givetvis sammen med, at MKP Caravan Club International har valgt at markere klubben 25-års jubilæum på Hampen Sø Camping.

Det er nostalgi i mere end en forstand. Campingpladsens ejer er nemlig Casper Dvinge, som er søn af Hans Dvinge, der sidst i 1950'erne tog initiativ til at starte produktionen af campingvogne på familie-virksomheden M.K. Pedersens Karosserifabrik i Kolding.

Frem til produktionens ophør i 1988 blev der opbygget cirka 7.000 MKP campingvogne, og ifølge MKP klubben er der stadig flere end 1.200 af disse vogne, der kan træffes på de danske veje. Knap 300 af disse vogne er medlem at MKP Caravan Club.

Ertebølle - Nordjyske

Man kan godt elske en MKP...

erteboelle-1

 

erteboelle-2erteboelle-3
 
MKP-entusiaster mødes i Ertebølle
Kan man elske en campingvogn? 
 
Hvis det er en MKP, så kan man!!! 
 
19 passionerede entusiaster, der sværmer for det hedengangne danske campingvognsmærke MKP har i weekenden slået lejr på Ertebølle Camping. 
 
Og i deres sind er der ingen tvivl - de elsker de gamle vogne, som blev produceret på Mikkel Kristian pedersens fabrik i Kolding i perioden fra 1958 til 1989. 
 
Henning Rasmussen, der til daglig bor på Mors, står som arrangør af weekendens træf, og han behøver ikke mange sekunder for at snakke sig varm omkring sin campingvogn, der er gammel dansk håndværk. 
 
- F.eks. er de gamle vogne vinterisolerede og har vandbåren centravarme. Konstruktører var nærmest forud for deres tid, når det kommer til teknikken, og det var måske årsagen til, at forretningen ikke gik. Vognene var knæk-dyre. En Royal-vogn kostede i 1989 den nette sum af 175.000 kr., fortæller Henning Rasmusen, der har fået smittet datteren og svigersønnen samt børnebørnenemed "MKP-bacillen", så de har også taget deres campingvogn med til træf i Ertebølle. 
 
Samtlige deltagere på træffet er organiseret i foreningen MKP Caravan-Club International, som udover afdeling i Danmark også har afdelinger i Tyskland og Holland. 
 
I Danmark er der omkring 1000 MKP-vogne, og klubben har 300 medlemmer. 
 
Den danske afdeling holder ikke færre end seks træf om året. 
 
To af dem der møder her gang er Elsebeth og Arne Davidsen fra Vordingborg, , der har en meget lille "Smutti" , som de købte i 2001. 
 
Vognen er kun 2,7 meter lang, men det er rigeligt, synes ægteparret, der er gået på pension. 
 
- Det er en behagelig lille rejsevogn, og når du når frem til pladsen, så tager det højest en halv time, så er alt udstyret sat op, siger Arne Davidsen, der godt kan undre sig over, hvad nymodens campister dog vil med de enorme campingvogne, der nærmest ligner huse. 
 
- Vi har jo alt, hvad vi skal bruge, og så har vi jo et helt fantastisk social samvær med de andre i klubben.
 

Skælskør - SN

 

Klatøjede campister med morgenhår
skaelskoer-1
Lene og Peter Holmgaard har som egnsambassadører i MKP Caravan Club International arrangeret weekendens træf på Skælskør Nor Camping. Aktiviteterne må deltagerne dog selv stå for, fordi træffet kun strækker sig over en weekend, men hygge og socialt samvær er der masser af tid til blandt de danskproducerede campingvogne.
 
skaelskoer-2
Skælskør: Det var ikke alle medlemmerne af MKP Caravan Club International, der havde fået øjne, da Sjællandske lørdag formiddag besøgte Skælskør Nor Camping, hvor klubben holdt træf.
 
Flere af campisterne var ankommet torsdag eller fredag, hvor der var standerhejsning. Efterfølgende blev der hygget og snakket til langt ud på natten.
 
- Vi lagde fortelt til i går aftes, griner Lene S. Holmgaard, der er egnsambassadør i MKP Caravan Club, og fortsætter.
 
- Til sidst måtte vi bede de sidste smutte, så vi kunne komme i seng.
 
Flere relevante nyheder 
- få nyhedsbrevet
 
- Der blev hygget til den store guldmedalje, konstaterer Peter Holmgaard med et smil.
Konerne er stofmisbrugere
Når MKP Caravan Club holder træf er der normalt arrangeret forskellige aktiviteter i form af virksomhedsbesøg eller lignende.
 
Men denne gang er træffet så kort, at deltagerne selv står for underholdningen.
 
- Konerne er stofmisbrugere, så de skal nok ind til byens butikker og se på stof, forklarer Hans Høj Jensen med et kækt smil.
Nørder i fri dressur
Mens kvinderne tager på shopping, så har mændene helt andre planer.
 
- Vi skal nok lige en tur til Ringsted og se på gamle biler, fortæller Palle Nielsen, der har et par veteranbiler stående, som hans jyske camping-kammerat gerne vil se nærmere på.
 
I det hele taget drejer meget af træffets indhold sig om fag- og nørdsnak, fordi den danske MKP-vogn ikke længere produceres. Derfor må ejerne være kreative, når der skal laves reparationer.
 
- Mændene går og udveksler erfaringer, forklarer Peter Holmgaard.
 
Fredag aften blev den vist lidt høj for nogen. Det var derfor nogle klatøjede campister, der indtog morgenmaden. Her er det fra venstre Rita Jensen, Annette Nielsen, Palle Nielsen og Hans Høj Jensen, der planlægger dagens program. 
Foto: Hans Jørgen Johansen

Besøg vores sponsor!