Sommer Træf

Indbydelse til Sommertræf 2019

DCU-Camping Ålbæk Strand

Jerupvej 19, 9982 Ålbæk

Uge 29 d. 13. – 20. Juli

6 4

Campingpladsen ligger lige ud til Ålbæk bugt og har sin helt egen sandstrand med frisk havvand, men på selve pladsen som samtidig er omgivet af skov finder du også Danmarks første natursvømmesø på 200 m2 med børnevenligt badevand. Søen er fri for klor og andre kemikalier, og er inddelt i en børnesektion, en lavvandsdel og en dybvandsdel.

På pladsen er der to legepladser med hoppepuder, boldbane, mooncars, petanquebane, minigolf, bordtennis og bordfodbold. Dejlige badefaciliteter og stort fællesrum. Nye køkkener som kan benyttes frit. Her er et velassorteret minimarked, hvor der sælges frisk morgenbrød hver morgen. Her er mange fælles arrangementer f.eks. går vi på stranden og bager snobrød torsdag aften, her er bålhytte, fælles grill. Skattejagt for børnene og mange andre aktiviteter.

DCU-Camping Ålbæk Strand ligger optimalt i forhold til ferieoplevelser på toppen af Danmark. Lige uden for døren er der afmærkede vandrestier, og cykelsti i både nord- og sydgående retning går lige uden for døren. Er du frisk, er der kun 20 km til Skagen. På havnen i Ålbæk (ca. 1 km) kan du om morgenen se fiskerne lande deres fangst eller prøve, om du selv kan fange din aftensmad fra molen. I Skagen-Ålbækområdet er der masser af aktiviteter i hele sæsonen, også for børn. Der er ligeledes gåafstand til Farm Fun, som er en dyrepark og legeland for hele familien.

7 5

Der er ved at blive planlagt en tur til Læsø; muligvis med guidet tur på øen. Afgang formiddag fra Frederikshavn. Mulighed for aften spisning på Vesterø havn inden færgen sejler os retur.

Der skal gives besked ved tilmelding til træffet om man gerne vil med på denne tur.

Der vil blive sendt informations mail rundt, når vi kan få mere at vide fra Læsø turistinformation, der først kan give besked efter dette blad er udkommet.

 

Træf ugens program:

Lørdag d. 13/7 kl. 19.00  Standerhejsning med velkomst.

Søndag d. 14/7 Til fri afbenyttelse.

Onsdag d. 17/7 kl. 18.00 Fællesspisning i tv-stuen

Fredag d. 19/7 Til fri afbenyttelse.

Lørdag d. 20/7 kl. 10.30 Standerstrygning og hjemrejse

 

Træf pris: 1400,- kr. pr. vogn inkl. 2 voksne, strøm, gratis bad, Wi-Fi, hund og pladsgebyr.

Børn (0-11 år) gratis / Unge (12-17 år) 44,- kr.

Pris før og efter træf: 220,- kr. inkl. strøm pr. enhed pr. nat.

Fællesrum kan lånes gratis.

Praktisk information:

Bommen er lukket mellem kl. 22.00 og 07.00

Butikken er åben kl. 07.30 til 21.00

Kiosk med frisk morgenbrød og kan bestilles inden kl. 21.00

Ankomst efter kl. 14.00

Afregning senest kl. 11.00

Afrejse senest kl. 12.00

Hundeluftning skal forgå i med snor og uden for pladsen.

 

Tilmelding skal ske senest d. 24. juni 2019 til

Henrik Blach Nielsen Tlf. 40831080 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Seværdigheder

Grenen

Grenen er Danmarks nordligste punkt og er et unikt naturfænomen, hvor de to have, Skagerrak og Kattegat, mødes, og man kan tydeligt se hvor bølgerne kulminerer med hinanden. Grenen er et fascinerende udflugtsmål, som består af aflejret sand og grus, som er blevet transporteret af de stærke strømme, og over de sidste 100 år er strandvolden vokset 1 km i længden. Den store strandflade yderst på Grenen er i konstant bevægelse, hvor der jævnligt opstår lagunesøer, som tiltrækker både legende børn og vadefugle, men på grund af de stærke og livsfarlige strømme, er badning strengt forbudt. Ved Grenens sydspids finder man en kompasroset, der faktisk viser, at Grenen peger mod øst.

Digteren Holger Drachmanns urne er nedsat i klitten umiddelbart syd for Grenens spids. Synligt for de besøgende er portalen til gravkammeret - der er udført i kobber og tegnet af P.S. Krøyer.

10 11 13

Gammel Skagen ved Vesterhavet

Gl. Skagen er indbegrebet af Nordjyllands nostalgi, romantik og forkælelse. Her er den unikke arkitektur og det gode liv i fokus. Gl. Skagen ligger i første klitrække ud til Vesterhavet på vestkysten, og er et af Danmarks mest ikoniske turistdestinationer - et turistmål, der tiltrækker mange gæster år efter år.

Skagen By

Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland. Her er der flest solskinstimer og et helt fantastisk lys kombineret med en unik natur og de mange hvide sandstrande. Ellers er Skagen en lille by sammenlignet med andre europæiske byer, men kvaliteten og mængden af oplevelser er enorm. Skagen centrum byder på en bred vifte af cafeer, restauranter og spisesteder samt spændende kulturelle attraktioner.

12 14

Den Tilsandede Kirke

I klitterne vest for Skagen by står tårnet af den gamle sognekirke, Sct. Laurentius.

I fire hundrede år samlede den menigheden, indtil sandflugten lagde sig hen over kirkevej og kirkegård og forfaldet satte ind, så man i 1795 så sig nødsaget til at ophøre med at holde gudstjeneste.

Sct. Laurentius var en prægtig kirke med et imponerende inventar, hvoraf nu kun alterets to svære malmlysestager er tilbage. De står på den nye kirkes alter. Men under jordoverfladen gemmer sig endnu rester af kirkens fundamenter og gulv, samt en døbefont, der ikke – som det øvrige inventar – blev fjernet og solgt.

Råbjerg Mile

Danmarks største vandreklit, som ikke er standset med tilplantning, hedder Råbjerg Mile og "ligger" lige syd for Skagen.

Milen er ca. 1000 meter på hver led, indeholder 3,5 millioner m3 sand, op til 40 meter høj og dækker et areal på ca. 2 kvadratkilometer - og så vandrer klitten 15 meter årligt mod nord-øst. Det vil derfor sige, at om ca. 100-200 år er hovedvejen til Skagen dækket af sand, og at træer og lignende, som efterhånden bliver dækket af Råbjerg Mile, dukker op på den anden side ca. 40 år senere. Det samme gør små "milesøer", som er fordybninger forårsaget af det varierende grundvandsniveau. Disse søer er i starten fattige på næring og vegetation, men efter lidt tid vender planterne tilbage.

En gåtur her, og skoene skal tømmes bagefter, men til gengæld er toppen af milen er rigtig godt udsigtspunkt.

15 16

Ørnereservatet

 

Ørnereservatet er et fuglereservat beliggende i det nordlige Jylland, i Bindslev omtrent 20 km fra Skagen. På Ørnereservatet bor omkring 100 ørne og falke.

Ørnereservatet er etableret i 1980 af Frank Wenzel, som har studeret, fotograferet og været fascineret af rovfugle i mere end 55 år. Mere end to millioner besøgende har gennem årene oplevet forevisninger på Ørnereservatet.

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals

Danmarks største akvarium - Nordsøen Oceanarium rummer 6 mio. liter vand i alle akvarierne, 81 arter - og meget mere!

Nordsøen Oceanarium en af de største attraktioner i Nordjylland og tilbyder sjove og lærerige aktiviteter året rundt. Akvariet har eksisteret siden 1984. Der er sket en masse forandringer i de mange år, men fokus har og vil altid være livet i Nordsøen.

Nordsøen Oceanariums største akvarium - Oceanariet- rummer hele 4,5 mio. liter vand og i alt rummer alle vores akvarier 6 mio. liter vand og 81 forskellige arter af dyr, der lever i Nordsøen. Vi er ikke blot det største akvarium i Jylland men også Nordeuropas og Danmarks største akvarium. 

Bindslev Gl. Elværk

Siden 1920 har Bindslev haft et af Danmarks få vandkraftværker.
Her er der helt frem til 1968 blevet produceret jævnstrøm udelukkende ved hjælp af den vandrige Uggerby Å.
Gennem vinduerne kan man kigge ind på det lille elværk, som fortæller om en svunden tid.
På opslag og plancher i porten kan man læse om Elværkets historie og maskinerners funktion.
Der er mulighed for rundvisning efter aftale.

Besøg også Fisketrappen, én af Nordeuropas smukkeste fisketrapper.

17 18 19

Endagsture til Læsø - et udvalg af hyggelige oplevelser

Endagsturen til Læsø giver dig en forsmag på alt det, som får mange gæster til at komme tilbage til Læsø år efter år. Prøv det og kom gerne igen - Læsø har både plads, ro og oplevelser nok til alle... Og bemærk: Alle de udvalgte ture er inklusiv udflugt og færgebilletten Frederikshavn - Læsø og retur!

Hele Læsø rundt i bus med hyggelige stop.

Bussen holder klar ved Vesterø Havn, og du kan godt glæde dig til en underholdende tur, hvor guiden fortæller en masse om Læsø. Undervejs ser du Læsø Saltsyderi, hvor saltsyderen fortæller sin spændende historie. Turen kommer også omkring Østerby og Læsø Uldstue, og du besøger også Museumsgården (entréen er inkl. i prisen) samt Vesterø Kirke.
Ved Saltsyderiet kan der købes pandekager/madpandekager.

Ovenstående er kun forslag til en række af oplevelser og seværdigheder

Når vi sidder sammen om aftenen og ved hvordan vejret bliver dagen efter, taler vi om hvilken seværdighed vi vil se den næste dag. Dog bliver turen til Læsø på en fastsat dag (besked senere) da der skal arrangeres guide og evt. bus.

 

Camping Mitte - Nord Tyskland 2018

Klik på billedet , for at se det stort
 

August Træf

Udklip

Indbydelse tilIndbydelse til Dråby Strandvej 13, 8400 Ebeltoft,

Tlf. 86341619Den 23-25. august 2019

 

Dråby strand camping er en naturskøn og rolig plads med egen badestrand direkte ved Kattegat. De 180 pladser er alle placeret i den skønneste natur og halvdelen ligger med dejlig udsigt over havet, nogle endda helt nede i vandkanten.Dråby strand camping er en naturskøn og rolig plads med egen badestrand direkte ved Kattegat. De 180 pladser er alle placeret i den skønneste natur og halvdelen ligger med dejlig udsigt over havet, nogle endda helt nede i vandkanten.

Receptionen er åben for indskrivning kl. 7.30 – 22. Er der lukket, så ring på dørklokken eller mobil 21269016. Kiosken er lukket efter uge 32. Bommen er låst 22-07. Afregning inden kl. 12 ,men pladsen kan benyttes til kl. 14.

Fredag den 23/8 standerhejsning kl. 19.30 – derefter info med kaffe og en lille skarp i fælleshusetLørdag den 24/8 forbeholdt HYGGE på pladsen eller sightseeing i lokalområdet. Aftenen kan tilbringes iSøndag den 25/8 standerstrygning kl. 10.30 fælleshusetPriser: Vogn inkl. 2 voksne og 5kWh pr. overnatning kr. 140,-

Dårby 2 Dårby 3 Dårby 4

Puttinggolf kan spilles af alle med alm. Minigolfregler, eller man kan spille efter putting golfregler, som er nogle få og forenklede golfregler. Derfor kan alle være med, både børn og voksne, men også golfspillere, der kan vælge at spille banerne efter rigtige golfregler.Puttinggolf kan spilles af alle med alm. Minigolfregler, eller man kan spille efter putting golfregler, som er nogle få og forenklede golfregler. Derfor kan alle være med, både børn og voksne, men også golfspillere, der kan vælge at spille banerne efter rigtige golfregler.Glasmuseet i Ebeltoft, Strandvejen 8, 8400 Ebeltoft Åbent 10-17 Entre 110,- kr.

Dårby 5 Dårby 7 Dårby 6

Fregatten JyllandFregatten JyllandPris voksen 135+ 65 110 kr.

Munkholm ZooMunkholmvej 5, 8444 BalleÅbent 10-17 Voksen kr. 125 65+ 75 kr. Børn 75 kr.

Sletterhage Fyr er et fyrtårn beliggende på den sydvestlige ende af halvøen Helgenæs på Mols. Fyret blev opført i 1872 men det nuværende er fra 1894 og er et rundt hvidt tårn, 16 m højt. Sletterhagevej 58, 8420 Knebel. Åbent 12-16, entré kr. 20,-

Tilmelding til MORTEN NIELSEN senest den 8.august 2019

på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf 40113200

Nakskov Fjord Camping 2018

Klik på billedet , for at se det stort

 

September Træf

September træf på Rørvig Strand Camping

Skærbyvej 2, 4500 Nykøbing Sjælland

Uge 38 den 20-22 september 2019

Campingpladsen er omgivet af nåleskov. Handelsbyen Nykøbing Sjælland ligger kun 2,5 km fra pladsen og i modsatte retning ligger Rørvig, som har en lille færgehavn, hvor færgen går over til Hundested. Sommerland Sjælland og Anneberg-samlingerne er blandt områdets naturligste udflugtsmål, hvis man ikke vil gå i klitterne ved den landstrakte Kattegat kyst. Læ forholdene på pladsen er de bedst tænkelige. Der er kiosk, fælleshus, grillplads, legeplads, boldbane m.m. Kiosken og informationen er lukket mellem 12-14. Morgenbrød skal bestilles og betales dagen før Bom er aflåst fra 22-07. Ankomst/indtjek fra kl. 14 (undtagen lavsæson) Afrejse/afregning før kl. 12

Pris pr. vogn pr. nat (for hele familien): 155,- kr. (dette er inkl. strøm)

Fredag ankomst med standerhejsning kl. 19.30 med info for weekendenLørdag er op til de enkelte at køre sammen ud i det blå til seværdigheder de måtte ønske at se eller hygge på pladsen. Fælleshuset er reserveret til os både fredag og lørdag aften.Søndag standerstrygning kl. 10.30

Fredag ankomst med standerhejsning kl. 19.30 med info for weekenden

Lørdag er op til de enkelte at køre sammen ud i det blå til seværdigheder de måtte ønske at se eller hygge på pladsen. Fælleshuset er reserveret til os både fredag og lørdag aften.

Søndag standerstrygning kl. 10.30

Rørvig Rørvig 2 Rørvig 3 Rørvig 4

Forslag til Seværdigheder:

Anneberg samlingerne, Annebjergstræde 2, 4500 Nykøbing Sj. Åbent 11-16 kr. 60 pr person. Her findes glas lige fra den græske og romerske oldtid over det 17.-18. århundrede og frem til nyere tid. Museet har også samlinger af porcelæn og arkæologiske fund. Anneberg er en herregård som huser Hempel Glasmuseum som er Nordeuropas største private glassamling.

Hovvig Vildtreservat er et område med rørskove, sumpholme, pilekrat og enge der giver en land række vandfugle ideelle livsbetingelser som bl.a. de fleste forskellige svaner, gæs, ænder og rovfugle på træk.Rørvig Strand udgør den populære strand, der strækker sig næsten 4 km fra Klitborg i vest til Dybesø i øst.

Tilmelding senest den 3. september

til Stig Nielsen på tlf. 40861308 ellermail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Rørvig 5

Albertinelund Camping 2018

(Billeder kommer senere)

Klik på billedet , for at se det stort.


Besøg vores sponsor!
Ejstrup Strand Camping-106